Anasayfa - Duyurular - 2015 - Bağış ve katkılarınız için...
 

Bağış ve katkılarınız için...

   

    1936 yılında İstanbul’da öğrenimini sürdüren bir grup öğrenci tarafından kurulan ve 1953 yılından itibaren ilimizde faaliyetlerine devam eden TRABZON LİSELERİNDEN YETİŞENLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ   kurulduğu günden bugüne kadar ilimizin kültür ve sanat hayatına yön vererek bu alanda birçok değerleri  ilimize ve ülkemize kazandırmış bulunmaktadır

   Kuruluşumuzdan beri sürdürdüğümüz, aslına uygun olarak icrası ve gelecek nesillere aktarılmasına özen gösterdiğimiz Klasik Türk Musikisi ve  Türk Halk Müziğikorolarımız her biri 50 kişiden oluşmakta ve her yıl 4 konserle izleyicilerle  buluşmaktadır. Bütün konserlerimiz gelir amacı gütmemekte, kültürel hizmet anlayışımız gereği halka açık ve ücretsiz olarak icra edilmektedir.  Koro çalışmalarımız haricinde çıkardığımız dergi ve kitaplar, düzenlediğimiz konferanslarla ilimizin kültür hayatına katkı sağlamaya devam etmektedir.

 

    Kültür ve sanata yukarıda özetlemeye çalıştığımız katkıları vermeye devam eden derneğimiz, tüzüğünde yer alan dayanışma ruhunun gereğini yerine getirmek üzere orta öğretimde okuyan öğrencilere düzenli olarak burs ve kırtasiye yardımı da yapmaktadır.Her yıl orta öğretimde okuyan başarılı fakat ihtiyaç sahibi 60 öğrenciye burs ve her öğrenim yılı başında 2500 öğrenciye yapılan kırtasiye yardımı ile geleceğimizin teminatı öğrencilerimize katkı sağlanmaktadır.   

     Nakdi olarak yapılan burs yarsımızda, gerek ihtiyaç sahibi öğrencilerin belirlenmesinde, gerekse bursların kendilerine ulaştırılmasında gizlik esas alınarak gerçekleştirilmekte olup,  yapılan yardımın dayanışma ruhunu zedelememsine azami özen gösterilmektedir.

     Derneğimiz yukarıda anlatmaya çalıştığımız faaliyetlerini üyelerinden aldığı aidat ve bağışlarla karşılamaya çalışmaktadır. Ancak daha çok etkinlik ve daha fazla öğrenciye katkı yapabilmek adına yeni bağışlara ve katkılara  ihtiyacımız bulunmaktadır.Bir öğrenci bursunun ve kırtasiye yardımlarının yıllık maliyeti 1.250 TL.dır.

     Bu anlamda derneğimizin kültür, sanat  faaliyetlerine ve burs yardımlarına katkı sağlamak adına başlattığımız bir kampanyaya destek olmanız dileklerimizle saygılar sunarız.  

 

İLETİŞİM:

Adres: Kahraman Maraş Cad. Kazazoğlu Sok. Sonat İşhanı Kat:4 TRABZON/TÜRKİYE

Tel : + 9 0 462   321 19 22 
   
E mail   :  
info@tlyd.org.tr

 

 
 

 

Adres: Kahraman Maraş Cad. Kazazoğlu Sok. Sonat İşhanı Kat:4 TRABZON/TÜRKİYE
Tel : + 9 0 462   321 19 22
E mail   :  
info@tlyd.org.
tr